Банкеръ Weekly

Новини

Цацаров прати 10 прокурори в МВР заради подслушването

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на МВР по сигнала за подслушването на политици, бизнесмени и журналисти, който бе депозиран вчера от лидера на БСП Сергей Станишев. Това съобщиха от държавното обвинение.


Акцията е съобразена с правомощията на Цацаров по Закона за съдебната власт и се извършва на място в Министерството на вътрешните работи, лично от прокурори от Софийската градска прокуратура и от Специализираната прокуратура. Те ще търсят данни и доказателства за евентуално престъпления по чл. 282 и чл. 284в от Наказателния кодекс.


Проверяващият екип, състоящ се от десет прокурори, се ръководи от градския прокурор Николай Кокинов и неговия заместник Роман Василев.


Срокът за приключване на проверката е 12 април, като до 16-ти проверяващите трябва да представят на Сотир Цацаров доклад за резултатите, включително и за верността на изложеното в сигнала на БСП.


Днес в 14.30 ч., главният прокурор връчи на министъра на вътрешните работи разпореждането за проверката. Веднага след това прокурорите екипа започнаха работа в МВР.


Министърът на вътрешните работи Петя Първанова е разпоредила да бъде оказано пълно съдействие на екипа от Специализираната прокуратура и Софийската градска прокуратура , съобщи пресцентърът на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във