Банкеръ Weekly

Новини

Цацаров: Найденов е подал иск за 98 сделки за продажба на горски територии

Земеделският министър Мирослав Найденов е подал искане за проверка на 98 сделки за продажба на горски територии до прокуратурата. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет. Според него подобно подобно обемнно разследване не е присъщо на прокуратурата.


bdquo;Ако бъдат показани конкретни действия в конкретна насока, а не всеобхватни проверки, които с течение на години проверяват 98 или 124 сделки, нещата биха били далеч по-нормални. Да бъдат проверени толкова сделки, каквито и да е, било то и заменки или изваждане на територии от горския фонд, това изисква времеrdquo;, каза още Цацаров.


Той уточни, че прокуратурата е внесла искане до Върховния касационен съд за възобновяване на делото САПАРД. Той добави, че е нужно още време, за да завърши служебната проверка на делото.


Сотир Цацаров призова да не се злоупотребява с възможностите на прокуратурата. Според него се откроява тенденцията да се прехвърля работа на държавното обвинение, която е в правомощията на други органи. Това явление се е появило много преди той да стане главен прокурор и сигурно ще продължи и в бъдеще. Никой не може да спре затрупването на прокуратурата с папки и сигнали не само от министрите и политиците, а и всеки гражданин сигнализира на първо място прокуратуратаrdquo;, каза още Цацаров.


Цацаров предлага на ВCC Пенка Богданова и Борислав Сарафов да бъдат назначени за негови заместници, да бъде направена атестация на Ася Петрова и Камен Михов, отново във връзка с намерението му да ги направи свои заместници. Предложение на Сарафов е и неуспелият кандидат за конституционен съдия Галя Гугушева да бъде освободена като заместник-ръководител на Апелативната специализирана прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във