Банкеръ Weekly

Новини

Бундесбанк ще разследва Дойче банк за укриване на загуби

Бундесбанк ще разследва обвиненията на бивши служители на Дойче банк, според които кредиторът е укривал загуби по време на финансовата криза. Това съобщава Блумбърг, позовавайки се на анонимен източник.


Разследването на централната банка е все още в начален стадии и експертите проучват истинността на твърденията. Германските следователи планират пътуване до Ню Йорк през следващата седмица, където ще проведат срещи и разпити с редица запознати лица и бивши банкери, пише Файненшъл Таймс.


Мишел Алисън, говорителят на базираната във Франкфурт банка, отрече обвиненията. Претенциите са предмет на внимателно и задълбочено разследване и те са изцяло неоснователни, заяви Алисън. Ние винаги сме съдействали на нашите регулатори и ще продължим да сътрудничим напълно и по този въпрос, каза още Алисън


През март 2010 година Deutsche Bank назначи адвокатската фирма Fried Frank Harris Shriver amp; Jacobson LLP, за да проведе вътрешно разследване след като един от търговците на банката обвини кредитора, че е прикрил загуби по време на финансовата криза. До момента регулаторите не са предприели правни действия срещу Deutsche Bank.

Facebook logo
Бъдете с нас и във