Банкеръ Daily

Новини

Българските общини очакват своето Възраждане

Предприемачи, неправителствени организации и представители на 54 български общини, в които се осъществяват 232 проекта по програма Партньори за местно икономическо развитие обсъждат в хотел Шератон успешни модели на взаимодействие между бизнеса и местните администрации.
Форумът Възраждането на българските общини беше открит от вицепремиера Лидия Шулева. Приветствия към участниците в него поднесоха посланикът на САЩ Джеймс Пардю, директорът на мисията на Американската агенция за международно развитие (USAID) Дебра Макфарланд и постоянният представител на Световната банка Оскар де Брун Копс.
Партньори за местно икономическо развитие е програма на Министерството на труда на САЩ и Уърлдайд стратеджис, която се осъществява в шест страни от Централна и Източна Европа. В България тя действа от септември 1998 г. с финансовата помощ на Американската агенция за международно развитие. До момента по тази програма в българските общини са инвестирани 2.8 млн. щ. долара, в резултат на което са подпомогнати 350 български фирми, създадени са 5100 работни места и 135 нови фирми са започнали работа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във