Банкеръ Daily

Новини

Българските инвеститори се насочиха към японската йена

Интересът на българските инвеститори се пренасочи от търговия с петрол към търговия с йени на международните финансови пазари. С 430% е нараснал броят на сделките с японската валута на платформата за търговия Trader.bg след заметресението, съобщават от компанията. Ръстът е отчетен за първите три дни на тази седмица (14-16 март) спрямо същия период на миналата седмица (7-9 март).
Българите, които търгуват на световните финансови пазари, се опитват да хванат всяко едно спекулативно движение на пазара и да спечелят от него. Съвсем естествено е да се пренасочат от успокояващия се пазар на петрола към актив, с по-динамично променяща се цена, какъвто в момента е японската йена, коментира Пламен Пейчев, главен дилър в Trader.bg.
Японската йена поскъпна с 4.6% в последните няколко дни. Дори вчера (16 март) в късните часове на деня повишението за момент достигна 8% спрямо долара. Това се дължи на спекулации, че японски застрахователни компании изтеглят своите инвестиции в чужди валути и ги обръщат в йени. Причината е, че ще имат нужда от големи суми в йени, с които да покрият застрахователните щети на клиентите си, обясняват от Trader.bg.
Trader.bg е българска платформа за търговия, чрез която от личния си компютър всеки може да търгува на междунароните финансови пазари с валути, злато, петрол, акции и индекси. Платформата изпълнява мигновено сделки. Trader.bg предоставя и най-бързо международните новини на български език, които помагат при вземане на решения за инвестиция. Услугата се регулира от Комисията за финансов надзор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във