Банкеръ Daily

Новини

Българските художници в чужбина с изложба у нас

До 31 декември можем да се насладим на изложбата в Националния дворец на културата „... толкова близо, толкова далече“. Тя представя творби на български художници, които се подвизават в различни краища на Европа.


Изложбата на съвременни български художници в чужбина се провежда за втора поредна година. Идеята на колективната изложба цели запознаването на българската публика с разнообразните творчески възгледи и решения. Тази година в изложбата участие взимат: Антония Дуенде, Василена Ганковска,Викенти Комитски, Любомир Иванов, Максимилиан Праматаров, Милена Нойберт, Никола Велчов, Сандра Стойчева, Станка Желева, Таня Ангелова и Христо Гелов.


Национален дарителски фонд „13 века България“ е инициатор и организатор на изложбата. Снежана Йовева-Димитрова, експерт международно сътрудничество, европейски програми и проекти в дарителския фонд, е главен координатортор на проекта от 2012 година. Куратори на изложбата пък са Мила Старейшинска-Ангелова и Ния Табакова, а творческата и визия е дело на проф. Греди Асса. Медийни партньори са БНТ, БТА, София лайф, с подкрепата на Май ГурмеУърд. Партньори на проекта пък са Държавна агенция за българите в чужбина, Асоциация за развитие на София и Национален дворец на културата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във