Банкеръ Daily

Новини

Българският флаг се вее на брега на река Резовска - най-южната точка на страната

Българският флаг вече се вее на брега на река Резовска, където е най-южната точка на България. Трикольорът беше издигнат по инициатива на бургазлията Андрей Едрев. Проектът обаче е финансиран с лични средства на членовете на ГЕРБ - Царево.
На фона на държавния химн трикольорът беше издигнат на няколко метра височина и ясно очертава откъде започва българския бряг.
“Това, което се случва днес наистина е много важно за нас. Това е знаково събитие – с този акт показваме, че не само сме българи, а сме горди да се наричаме българи. Това е най-южната точка на страната ни и от днес тя ясно ще бъде обозначена като такава. Аз и колегите ми от ГЕРБ-Царево приехме идеята на Андрей Едрев и вложихме лични средства в изграждането на проекта. Направихме го за да дадем личен пример с този акт. Националното ни знаме е за всички. В моменти като този трябва да се сещаме, че всички сме българи и трябва да се държим като такива”. Това заяви Даниел Николов от ГЕРБ-Царево минути преди да бъде издигнато знамето.

Facebook logo
Бъдете с нас и във