Банкеръ Daily

Новини

БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗДАЧ АНДРИАН ТОДОРОВ С ТРОФЕЯ НА УНИКРЕДИТ БУЛБАНК ОТ СВЕТОВНАТА КУПА ПО ПРЕСКАЧАНЕ НА ПРЕПЯТСТВИЯ

Българския ездач Андриан Тодоров с кон Питипляч стана първи на турнира за Трофея на УниКредит Булбанк, което се проведе днес в курорта Албена. Състезанието е част от CSIO** W Световна купа по прескачане на препятствия на Международната федерация по конен спорт (FEI).
В надпреварата участваха ездачи от България, Турция, Унгария и др. Второ и трето място заеха съответно турските ездачи Хулкъ Карагюле с кон Вите ван де Хеле и Сера Онкал с кон Скай Уолкър.
Любопитно за дисциплината прескачане на препятствия е, че мъже и жени се състезават на равни начала. В първата десетка на състезанието за трофея на УниКредит Булбанк единствената дама отново беше българка – ездач Александра Арабаджиева с кон Контендер.
Андриан Тодоров получи Трофея на УниКредит Булбанк от Регионалния директор Корпоративно банкиране на банката Йорданка Панова и д-р Крум Рашков, генерален секретар на Българската федерация по конен спорт.
Световната купа по прескачане на препятствия е най-престижното състезание, организирано ежегодно от Международната федерация по конен спорт. Серия от турнири, които се организират в различни държави кулминират във финала, който тази година ще се проведе в Лас Вегас. Състезанието у нас е под патронажа на Българската индустриално-търговска камара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във