Банкеръ Daily

Новини

БЪЛГАРСКАТА СТОПАПСКА КАМАРА СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ПРАЛАМЕНТАРНАТА ВАКАНЦИЯ ПРЕЗ МАЙ

Представители на българските индустриалци и работодатели се обявихе срещу изразените намерения за обявяване на парламентарна ваканция от средата на май тази година в пимо до Народното събрание, ръководителите на парламентарни групи и лидерите на политически сили. Това съобщиха от Българската стопанска камара. В него се казва :
Подобно действие практически означава официално прекраяване дейността на Народното събрание, преди изтичане на регламентирания в Конституцията на България срок, за който то е избрано.
Считаме за недопустимо в условията на задълбочаваща се икономическа и настъпваща финансова криза в страната народните представители да подменят функциите, за които са избрани, с партийни ангажименти за организиране на предизборни кампании.
Тъкмо обратното, в името на националните интереси, на които те са положили клетва, че служат, е редно в оставащите месеци до приключване на управленския мандат да бъде ускорено приемането на закони, насочени към намаляване на негативните ефекти от кризата.
В този момент би било крайно недалновидно и обществено безотговорно поведение практическото разпускане на висшия законодателен орган на страната, вкл. преустановяването на парламентарния контрол върху останалите власти до изтичане на неговия редовен мандат.
Разчитаме, че здравият управленски разум ще надделее над тясно партийните интереси и Народното събрание ще продължи ефективно да упражнява задълженията си, възложени му от Конституцията на България и от българските граждани, се казва в заключение в писмото на индустриалците и работодатлите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във