Банкеръ Daily

Новини

БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДРУЖЕСТВА БЕ ПРИЕТА ЗА ЧЛЕН НА EFAMA

Българската Асоциация на Управляващите Дружества вече е пълноправен член на Европейската Асоциация на Фонд Мениджърите (EFAMA) – това решение бе взето на провелото се на 18 и 19 юни в Атина Годишно Общо Събрание на EFAMA. Не срещата присъстваха всички представители на държавите - членки на EFAMA, а от българска страна Стоян Тошев, който е председател на БАУД, представи дейността на Българската асоциация и изведе данни за родната индустрия. Освен България за член на EFAMA бе избрана и Румъния.
Преди две години на БАУД бе даден статут на наблюдател в EFAMA и още тогава бе стартирана процедура по приемането й за член. „Решението на EFAMA за избор на Българската Асоциация на Управляващите Дружества за неин член е признание за работата ни на национално ниво”, коментира Стоян Тошев. „Проблемите пред фондовата индустрия у нас и в национален план са идентични, затова членството ни ще позволи да търсим общи решения с колегите.”, допълни още Тошев.
Други основни теми на Общото събрание за 2009 година на EFAMA бяха приемане Отчет за дейността на Асоциацията и избор на нов президент и вицепрезидент на EFAMA. За президент бе избрана Франция, а вицепрезидент през следващите две години ще бъде Люксембург.

Facebook logo
Бъдете с нас и във