Банкеръ Weekly

Новини

Българска баница за немския министър Илзе Айгнер

Министърът на земеделието Мирослав Найденов почерпи с българска баница със сирене федералния министър на храните, земеделието и защита на потребителите на Германия Илзе Айгнер. Тя сама си поиска от баницата, тъй като и напрaвила впечатление на миналогодишното изложение.


На своя колежка Найденов подари копринена национална риза с шeвици и посребрени пафти. Айгнер и кметът на Берлин Клаус Воверайт получиха от министъра и кошница с традиционни български продукти - селектирано червено вино, розови продукти и подкова bdquo;Горнооряховски суджукrdquo;, който страната ни регистрира пред ЕС, като продукт със защитено наименование.


bdquo;Това е четвъртото поред изложение, на което България се представя със самостоятелен щанд, посочи министърът. Той допълни, че щандът е с площ от 140 кв. м, за първи път е в центъра на палатата и е отворен за посетителите от всички страни. Към него има и ресторантьорска част, на която гостите на изложението ще могат да вкусят от националната ни кухня.


На изложението 15 български производители представят своите продукти, като и този път акцентът е върху биопроизводството и биопродуктите. Гостите на bdquo;Зелена седмицаrdquo; ще могат да дегустират от традиционното бяло саламурено сирене, вино, месни колбаси, розови продукти, мед и пчелни продукти и други.


За музикалното оформление на щанда отговаря ди джей Стан Колев, който е един от най-добрите в областта на прогресив хауса в света. Две млади изпълнителки предсатвят националните фолклорни ритми, смесени с модерни елементи, което привлича интереса и на многобройни посетители на българския щанд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във