Банкеръ Daily

Новини

Българо-китайски бизнес форум ще стимулира сътрудничеството

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира българо-китайски бизнес форум, който ще се проведе на 15 октомври (четвъртък) в зала София на Кемпински Хотел Зографски в София, съобщиха от агенцията. Официално събитието ще бъде открито от Станимир Бързашки – изпълнителен директор на ИАНМСП.
Събитието се организира по повод посещението на китайска бизнес делегация, която включва около 100 водещи фирми от различни области на леката и тежка промишленост, енергетиката, металургия, авиацията, наука и технология в областта на отбраната, машиностроене и автоматизация, медицина и фармация, строителство и недвижими имоти, търговия, услуги, както и други области като: иновации, софтуер, телекомуникации, оптика, облекла, текстил, предачни и тъкачни машини, производства на и от естествен каучук, мебелен дизайн, търговия с вина, пластмасови изделия, опазване на околната среда, биотехнологии и др.
Основната цел на форума е да създаде подходящи условия на българските МСП за контакти и бизнес в Китай, да информира китайските бизнес среди за промените в българската икономика след приемането в Евросъюза, както и да стимулира икономическото и търговското сътрудничество между двете държави.
Програмата на форума предвижда организиране на двустранни срещи между български и китайски фирми за обмяна на опит и създаване на бизнес отношения. Регистрираните за участие български фирми са над 150.

Facebook logo
Бъдете с нас и във