Банкеръ Daily

Новини

Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ) връчи наградите ИКАР 2011 за главна мъжка роля и режисура

Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ) връчи наградите ИКАР 2011 за главна мъжка роля и режисура на тазгодишната церемония. Две от общо седемнайсетте статуетки са за постижения в областта на сценичните изкуства през изминалата година. БАКБ е основен спонсор на призовете и предхождащата ги панорама на най-добрите спектакли у нас - Софийски театрален салон - за шеста поредна година. Подкрепяйки проекта, банката дава своя принос към празника, с който Съюзът на българските артисти (САБ) отбелязва Световния ден на театъра – 27 март.
Церемонията по връчване на наградите се състоя на 27 март в Народен театър Иван Вазов. От страна на БАКБ на сцената се качи Теодора Стоянова, Мениджър обслужване на клиенти в банката. Тя поднесe статуетките на най-добрите актьор – Мариус Куркински – и режисьор – Стефан (Теди) Москов.
Мариус Куркински взе приза за главна мъжка роля за моноспектакъла Български разкази, копродукция на Драматичен театър Н.О. Масалитинов – Пловдив и продуцентска къща АРТИШОК. Той спечели статуетката в конкуренция с Деян Донков, номиниран за ролята на Сирано в Сирано дьо Бержерак, Народен театър Иван Вазов, и Пламен Манасиев за ролята на Глигор в Суматоха, Театър София.
Стефан (Теди) Москов спечели наградата ИКАР за постановките Сирано дьо Бержерак, Народен театър Иван Вазов, и Възгледите на един пън, Държавен куклен театър – Варна. Другите номинирани в категорията бяха Александър Морфов за Полет над кукувиче гнездо, Народен театър Иван Вазов, и Василена Радева за Нордост, Младежки театър Николай Бинев.
На церемонията ИКАР 2010 победителите в двете категории бяха актьорът Михаил Билалов за Мартин в Козата или коя е Силвия? - Народен театър Иван Вазов и режисьорът Галин Стоев, за Приятнострашно в Театър 199.

Facebook logo
Бъдете с нас и във