Банкеръ Daily

Новини

България за първи път със щанд на Международния селскостопански салон в Париж

България за първи път ще участва със свой щанд на 48-то издание на Международния селскостопански салон в Париж (Salon International de l’Agriculture 2011) от 19 до 27 февруари, съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Българската експозиция ще бъде открита на 19 февруари от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.
Изложението е едно от най-големите в света и обхваща почти всички сфери на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, включително земеделие и горско стопанство, животновъдство, птицевъдство, ветеринарна медицина, нови породи животни, генетика, растениевъдство и градинарство, лов и риболов. Представят се нови породи животни, като тази година е предвидено провеждане на парад-състезание на над 3500 животни. Специален салон е посветен на селскостопански машини, оборудване и нови технологии за земеделието.
SIA се посещава от представители на агробизнеса и от много туристи и гости на френската столица. По време на изложението са организирани игри, атракции и конкурси. На щандовете могат да се опитат подбрани меса, млечни и хранителни продукти и други селскостопански стоки. Посетителите могат сами да участват в приготвянето на някои ястия. По време на изложението се провеждат кръгли маси, семинари и конференции. В тазгодишното си издание салонът ще акцентира върху устойчивото и конкурентоспособно земеделие. Теми на дискусиите ще бъдат възобновяемите енергийни източници, опазването на околната среда, заетостта и работната ръка в земеделския сектор, както и земеделието като източник на суровини за хранително-вкусовата промишленост.
В тазгодишното издание се очаква да участват над 1000 фирми-изложителки от 38 държави и 22 региона на Франция. Годишно изложението се посещава от над 650 000 души. На българския щанд ще бъдат представени вина, биомед, продукти от розово масло, млечни и месни деликатеси. Изложителите от винарската индустрия са „Беса Вали”, „Бългериан Херитидж” и „Стримон”, от месарската - „Белла България” с марката „Перелик”, от млечната – „Ел Би Булгарикум”, „Пършевица” и „Маджаров”. Фирма „Герда БМ” ще предлага биологичен мед, а от козметичния бранш са представени Института по розата и етерично-маслените култури, „Зорница Къмпани” и „Био фреш”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във