Банкеръ Daily

Новини

БЪЛГАРИЯ В ЕС ОБСЪДИХА ПЪРВАНОВ И ВАЛЕРИ ЖИСКАР Д`СТЕН

Президентът Георги Първанов се срещна с Валери Жискар Д’Естен, който е в България за участие в конференцията “Пролет за Европа”, организирана от посолствата на Франция и Германия у нас съвместно с фондациите “Робер Шуман” и “Конрад Аденауер”. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
По време на срещата двамата събеседници се спряха главно на въпроси, свързани с развитието на Европейския съюз и перспективите пред България като пълноправен член на общността.
Членството на България в ЕС е изключително събитие за българската история, заяви бившият президент на Франция. Според него страната ни е част от кръга страни, които движат напред Европа.
Георги Първанов и Валери Жискар Д’Естен коментираха също така стъпките, които стоят пред България за пълното провеждане на реформите, свързани с еврочленството.
Президентът Първанов подчерта активната роля, която България се старае да играе по решаването на актуалните въпроси от дневния ред на Евросъюза. По-конкретно българският държавен глава открои ролята на страната ни като фактор на сигурността и стабилността в региона на Югоизточна Европа, както и усилията й за реализирането на новата енергийна политика на съюза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във