Банкеръ Daily

Новини

България участва в ХІІ-та среща на министрите по Споразумението за големи бедствия в Европа, която се провежда в Санкт Петербург

България участва в ХІІ-та среща на министрите по Споразумението за големи бедствия в Европа, която се провежда в Санкт Петербург, съобщиха от пресцентъра на МВР. Темата на форума е „Да се изправим пред нарастващия брой бедствия и да осигурим превенция и реагиране в контекста на промените в климата”.
България се представя от делегация на Министерството на вътрешните работи, водена от комисар Стефко Бурджиев, директор на ГД „Гражданска защита”. Той ще запознае участниците с политиката на правителството на Република България в областта на превенцията и намаляването на риска от бедствия.
Във форума участват представители от Армения, Азербайджан, Хърватия, Кипър, Франция, Гърция, Ливан, Люксембург, Мароко, Монако, Португалия, Руска Федерация, Сърбия, Испания, Македония, Турция и Украйна, както и от Международната стратегия на ООН за намаляване на бедствията (UN ISDR), Европейският регионален форум за намаляване на риска от бедствия към UNESCO, Международната Федерация на Червения кръст и червения полумесец.

Facebook logo
Бъдете с нас и във