Банкеръ Daily

Новини

България ще бъде домакин на заседание на FEDECRAIL

Сдружение “ЖП Моделисти” и ВТУ “Тодор Каблешков” ще бъдат домакини на заседание на Общото събрание на Управителния съвет на Федерацията на железопътното музейно дело и атракционни пътувания (FEDECRAIL).
Fedecrail е европейско сдружение, регистрирано в Белгия, чиито членове са национални сдружения от различни европейски страни свързани със железопътното наследство. Седалището на организацията е в Брюксел.
Форумът ще се проведе на 23 октомври 2010 година.
Предвидена е демонстрация пред международните гости и журналисти от 14.00 часа на макети, на реално съществуващи български ЖП гари, с реалното им коловозно развитие в мащаб 1:32, в Учебно-демонстрационния комплекс, разположен в Учебен корпус №1 на ВТУ “Тодор Каблешков”.
Сдружение”ЖП Моделисти” e гражданска неправителствена организация, която обединява хора от различни професии и възрасти с интереси и хоби свързано с железопътния транспорт, железопътната история, запазване и реставрация на железопътното наследство, изграждане на жп макети, стендов моделизъм. От 24 юни 2010 година сдружението е прието за редовен член на FEDECRAIL.

Facebook logo
Бъдете с нас и във