Банкеръ Daily

Новини

България ще бъде домакин на двадесет и втората Конференция на енергийната харта

България ще бъде домакин на предстоящата двадесет и втора Конференция на енергийната харта, която ще се проведе в края на 2011 г. в София, съобщиха от икономическото министерство. За това се договориха на работна среща министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и секретарят на секретариата на Енергийната Харта Андре Мерние.
Един от важните въпроси, които ще бъдат обсъдени по време на предстоящата Конференция, е изборът на нов генерален секретар на Секретариата на енергийната харта, за чиято длъжност са получени три кандидатури - на проф. Серджио Гарриба (енергиен експерт, Министерство на външните работи на Италия), на Славчо Нейков (директор на Секретариата на енергийната общност) и на д-р Урбан Руснак (ръководител на проект, Проект за външна енергийна сигурност на Словакия).
Сред темите на конференцията се открояват модернизацията на процеса на Енергийната харта с оглед отразяване на новите реалности, настъпили през последните години в енергийните отношения в световен мащаб и отчитането на свързаните с тях предизвикателства, пред които са изправени страните-членки на Енергийната харта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във