Банкеръ Daily

Новини

България представя възможностите за културен, балнео и спа и уелнес туризъм в Лондон

Богатите възможности на страната за културен, балнео и спа и уелнес туризъм са акцент в българското представяне на световното туристическо изложение WTM, което започна днес в Лондон. Страната ни се представя с рекламен щанд от 292 кв. м, на който заедно с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, участват още 22 фирми и туристически организации.


Целогодишна туристическа дестинация, която съчетава красива природа, отлични климатични условия, уникално културно-историческо наследство, изобилие от термални извори, автентични занаяти и обичаи ndash; това ще видят посетителите на българския щанд на WTM Лондон 2012. Основните послания към публиката са насочени към гостоприемността, разнообразните видове туризъм и географската близост на България до главните емитиращи пазари.


Тазгодишното издание на WTM съвпада с новата рекламната кампания на България във Великобритания, която също залага на по-малко познатите видове туризъм в страната. Кампанията на стойност близо 2.4 млн. лева, включва излъчвания на рекламни клипове по тв Sky news, над 240 билборда в Англия и Шотландия, печатна реклама в специализирани туристически издания и онлайн реклама във водещи туристически сайтове и търсачки.


България разполага с огромно културно ndash; историческо наследство ndash; повече от 40 хил. антични паметници, а девет от тях са включени в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Над 160 манастира, 330 музея, повече от 600 минерални извора допълват представата за страната като дестинация за развитие на алтернативен туризъм.


Повече от 300 хил. британски туристи са посетили нашата страна през миналата година. Ние разчитаме с помощта на новата рекламна кампания във Великобритания, независимо от икономическата криза техният брой да се увеличи значително, сподели с гостите на българския щанд заместник министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. По време на откриването на форума той разговаря и с генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай.


Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пристига днес в Лондон, за да представи България на срещата на министрите на туризма, организирана от Световната туристическа организация. Той ще участва и в медийна среща с водещи британски журналисти в областта на туризма.


WTM е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия. В тазгодишното му издание, чиито акцент е поставен върху домакинството на Лондон на Олимпиадата през 2012 г, участват над пет хиляди изложители. Броят на посетителите ndash; представители на туристическия бизнес от цял свят, се очаква да надхвърли 47 хил. души. Световният туризъм отбелязва ръст от 5% през първото шестмесечие на годината, каза по време на откриването на WTM Фиона Джефри ndash; председател на борда на директорите на изложението. По нейните думи в основата на този растеж са иновациите и динамичните покупки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във