Банкеръ Daily

Новини

България може да привлече повече туристи с културен туризъм

В Бургас се проведе кръгла маса на тема Културен туризъм - предизвикателства и възможности, съобщиха от общината. В събитието са участвали представители на две български министерства, общински и областни администрации, местни туристически браншови организации, културни и учебни институции, народни представители.
Форумът е бил открит от кмета Димитър Николов, а презентацията на общината - домакин е Бургас - град на фестивали и археологическо наследство. В представянето си Бургас залага много на проектите за превръщане на остров Света Анастасия и археологическия обект Акве Калиде (Минералните бани) в атрактивни дестинации за културен туризъм.
По време на дискусията зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов е съобщил, че върви подготовката на атрактивен електронен сайт, с който България допълнително ще привлече вниманието на туристите. В него ще има 52 клипа, 4000 снимки и информация на девет езика.
Според заместник-министърът на културата д-р Тодор Чобанов България има огромен потенциал, но все още липсва достатъчна реклама и адекватна инфраструктура, която не да затруднява, а да улеснява почиващите у нас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във