Банкеръ Daily

Новини

България има да усвоява над 13 млрд. евро от фондовете на ЕС

България има да усвоява над 13 млрд. евро от фондовете на Европейския съюз, като дефицитът е под 3 на сто. С над 10 - 11 % е усвояването на средства от ЕС. Това се похвали премиерът Бойко Борисов по време на бизнес форум в Конфедерацията на испанските предприемачи в Мадрид в края на миналата седмица. Министър-председателят прикани испанските предприемачи да инвестират у нас. Искам да поканя всички големи компании в Испания, които имат опит, да наблюдават търговете и да участват активно. Той уточни, че правителството готви да внесе под формата на закон Пакт за финансова стабилност, което допълнително ще повиши бизнес климата в страната ни. Бойко Борисов не пропусна да отбележи, че въпреки кризата България е успяла с много усилия да не вдигна данъците. Той посочи, че имаме 10 % корпоративен данък, 20 % ДДС.
В типичния си непринуден стил премиерът реши, че миналото му на главен секретар на МВР би повишило интереса на испанските бизнесмени към страната ни. Смея да твърдя, че за 5 години няколко хиляди и българи, и испанци сме вкарали в затворите след наши операции с испанската полиция. Тогавашният вътрешен министър на Испания ме награди с червения кръст на испанската полиция, но не ми давате пари за тази работа. Шегувам се. Имахме прекрасни взаимоотношения.
Премиерът покани испанските предприемачи да посетят щанда ни в ловното изложение Венатория 2011 в Мадрид, на което България е страна-партньор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във