Банкеръ Daily

Новини

България е избрана за шести път за член на Съвета на най-голямата телекомуникационна организация в света

България бе избрана за шести път за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения (МСД). Това стана по време на Конференцията на пълномощните представители на организацията в Гуадалахара (Мексико). Информацията е от пресцентъра на Министерството на транспорта,
информационните технологии и съобщенията.
България е една от 46-те държави, които ще взимат решения от името на всички 192 страни, които членуват в Съюза. Членовете на висшия ръководен орган определят бюджета на организацията, очертават приоритетите и предлагат инициативи. Това създава възможности страната ни да ползва съфинансиране от Международния съюз по далекосъобщения на проекти в тази област.
Страната ни е избрана за следващия четиригодишен период във висшия ръководен орган на най-голямата телекомуникационна организация от региона на Източна Европа и Северна Азия. Сред представителите на групата на тези държави в Съвета, България е на второ място като оставя след себе си Румъния, Полша и Чехия. По този повод министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков коментира: Доверието, което нашата страна получи, е изклучителна оценка за усилията на целия екип, който работи по подготовката на кандидатурата за България. При пълна липса на разполагаеми финансови средства за целенасочени кампании и популяризиране на кандидатурата на страната, отстояхме имиджа на България, с много упоритост. Постигнатият резултат е отличен.
В конференцията участват представители на правителствата на 191 държави – членки, както и на 645 членове на секторите на МСД (по далекосъобщения, радио-комуникации и стандартизация), на международни финансови институции, водещи компании от сектора на информационните технологии и телекомуникациите и междуправителствени организации, които имат отношение към далекосъобщенията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във