Банкеръ Daily

Новини

България е домакин на конференция, посветена на ръководната роля на жените в армията

Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова обсъди с заместник-началника на Щаба на стратегическото командване по трансформациите на НАТО вицеадмирал Каръл Потинджър подготовката и организацията на първата конференция за изпълнението на проекта bdquo;Ръководната роля на жените в областта на сигурността и отбранатаrdquo;. Форумът по план ще се проведе в България през втората половина на 2012 г. под егидата на Алианса.


Ние виждаме този проект не само като възможност за обмен на опит и мнения в рамките на конференцията, но и като основа за развитие на диалог и сътрудничество на стратегическо ниво в бъдеще, каза заместник-министър Августина Цветкова.


От своя страна, вицеадмирал Потинджър даде много висока оценка на българския доклад към Комитета на НАТО по равнопоставеността и на постигнатото в посока премахване на всички бариери пред пълноценното участие на жените във въоръжените сили.


Многонационалният проект bdquo;Ръководната роля на жените в областта на сигурността и отбранатаrdquo; беше предложен от България, след провеждането на стратегическата дискусия на тема: bdquo;Ангажиране на жени в ръководството на сигурността и отбранатаrdquo; през юни 2011 г. в Сараево. На нея присъстваха представители - жени на високо управленско ниво в областта на сигурността и отбраната от Югоизточна Европа, Испания и Норвегия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във