Банкеръ Daily

Новини

България бе наградена като голф дестинация от Международната асоциация на голф туроператорите

nbsp;


България получи наградата за Неоткрита туристическа дестинация за 2012 г. на Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO). Наградата бе присъдена в рамките на Световното изложение за голф туризъм в Белек, Турция, където се събраха повече от 1400 представители на голф индустрията от 67 страни. Това е най-значимото събитие за професионалисти в бранша за годината.


Тази индустрия се развива в България от 10 години и вече донесе на страната ни признанието за най-перспективна голф дестинация в Европа и в света, подчерта при получаването на приза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Шестте дизайнерски голф игрища, красивата природа, благоприятен релеф и климат включват голфа в палитрата от специализирани форми на туризъм, които разнообразяват туристическото предлагане у нас, допълни министърът.


Наградите на IAGTO са учредени през 2000 г. Те се присъждат от членовете на Международната асоциация на пишещите за голф журналисти ndash; 159 журналисти от 33 страни. България получи наградата за бързо развиващ се голф сегмент в конкуренция с 24 държави. На финалната права страната ни се състезаваше с Колумбия, Испания, Исландия, Индия и Мисисипи.


Световното изложение за голф туризъм в Белек се проведе за 14-и път. Участват 350 специализирани туроператори, чиято дейност отразяват 140 международни медии. България участва на изложението в Турция със самостоятелен щанд, на който бяха представени шест голф игрища и два голф туроператора. По време на борсата МИЕТ организира на 16 ноември семинар за възможностите на голфдестинациите София и Калиакра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във