Банкеръ Daily

Новини

БУЛБАНК ФИНАНСИРА СТРОЕЖА НА БЪЛГАРИЯ МОЛ

УниКредит Булбанк, съвместно с УниКредит Банк Аустрия, финансира строежа на един от най-големите и модерни комплекси в София – „България мол”, който ще бъде разположен на кръстовището на бул. „България” и бул. „Тодор Каблешков”. Договорът за това беше официално подписан на 3 октомври в централата на УниКредит Булбанк. Общата стойност на проекта, чието изграждане започна през юли, е 220 млн. евро.
Преговорите за финансирането на „България мол” с инвеститорите LSProperty и Salamanca Capital са започнали в началото на годината. УниКредит Булбанк е била избрана в конкуренцията на няколко банки, присъстващи на българския пазар.
„Радваме се, че ще финансираме този проект. Увереността ни, че „България мол”
ще е един от най-успешните търговски обекти в столицата се дължи не само на отличната репутация на инвеститорите, но и на анализите ни, които показват, че комплексът съчетава привлекателно местоположение и атрактивно интериорно пространство”. Това заяви Мартин Гиков, старши мениджър „Финансиране на недвижими имоти” в УниКредит Булбанк. И действително, по информация на инвеститорите, за по-голяма част от площите вече има заявен интерес от наематели – както български, така и известни международни компании.
Отдаваемата площ на „България мол” е общо 63 хил. кв. м., от които 33 хил. кв. м. са търговски център. Останалите 30 хил. кв. м. са предвидени за офиси. Търговският център на „България мол” ще отвори врати за Коледа 2010, а офис частта ще стане готова през лятото на 2011. Планирани са и 1200 паркоместа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във