Банкеръ Daily

Новини

БТК ПОЛУЧИ НАГРАДА ЗА ЗАЩИТА НА ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ ЗА 4FUN.BG

Българска телекомуникационна компания (БТК) беше отличена със специална Грамота за последователна корпоративна политика по отношение на правата върху интелектуална собственост от сдружение Интелектуална собственост. Наградата се връчва на телекома по повод създаването на най-големия портал за легален даунлоуд на музика в България, което е оценено от сдружението като пионерска стъпка за защитата на авторските права у нас.
Връчваме награди на отбрани бизнес структури в България, които уважават върховенството на закона, имат европейско по дух отношение към правата върху интелектуална собственост и тяхното значение за обществото, и отстояват защитата на тези права с добри практики и ясна корпоративна политика, каза Станислава Армутлиева, изпълнителен председател на Управителния съвет на Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП) на официалната церемония. БТК показа бизнес далновидност и кураж, като направи първата крачка в правилната посока за ползване на дигиталната музика у нас и даде пример за успешно партньорство между музикалните продуценти и социално отговорния бизнес, което е в полза и на всички потребители, отбеляза тя при връчването на наградата.
Грамотата беше получена Кристина Табакова, директор Продукти и услуги на БТК, под чието ръководство се водеше проекта за 4fun.bg. За нас е чест да получим това признание, тъй като то още веднъж засвидетелства, че БТК се развива като един все по-динамичен и модерен телеком, който носи отговорност пред своите клиенти. С 4fun.bg ние си поставихме за цел да предложим на българските потребители добавена стойност към интернет услугата, която получават. Интересът към портала доказва, че вървим в правилната посока, сподели тя.
За първи път в България БТК предлага толкова богато музикално съдържание за безплатен и легален даунлоуд. В 4fun.bg меломаните могат да свалят повече от 100 хил. песни от всякакви музикални стилове, стига да са клиенти на високоскоростния интернет БТК ADSL. Музикалното съдържание на сайта е каталог на най-голямата музикална компания в света Universal Music и се обновява с най-новите хитове и албуми, които излизат на пазара.
Церемонията беше организирана от сдружение Интелектуална собственост по случай Световния ден на интелектуалната собственост на 27 април в Централния военен клуб. Новото сдружение има за цел да институционализира добрите инициативи за защита на авторските права и да превърне церемонията в знаково обществено събитие и да покаже примери за успешно взаимодействието между правоносителите и техните граждански сдружения, от една страна, и държавата и бизнеса, от друга.
Към тържеството се присъедини и Н.П. Посланикът на Съединените американски щати Нанси Макълдауни, която е сред най-последователните радетели за нормализация на икономическата среда и последователна и отговорна политика на зачитане правата върху интелектуалната собственост в България. Награди получиха Microsoft, няколко водещи медии, два хотел, и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във