Банкеръ Daily

Новини

БТК КУПУВА 2ВЕ

БТК и собствениците на търговската марка 2be - фирма Кимимпекс Търговия и Лизинг ООД са подписали договор, според който БТК придобива 100% от водещата верига магазини за телекомуникационни услуги 2be, съобщиха от компанията. Сделката е одобрена от управителния съвет на публичното дружество и е внесена за одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. Процесът по интеграция се очаква да приключи до края на тази година и предвижда ребрандиране, както и сливане на веригата магазини с търговската мрежа на БТК.
Според Бернар Москени, главен изпълнителен директор на БТК сделката е част от стратегията на БТК за превръщането й от технологична в клиентски-ориентирана, ефективна и динамична компания. Дългосрочният ангажимент, който сме поели към клиентите, е да предоставяме по-добри услуги на по-ниска цена. Незвисимо от предизвикателствата и динамиката на пазара, БТК предлага на българските потребители повече добавена стойност за парите им от конкурентите. Предоставянето на единна телекомуникационна услуга, под един бранд и с единен подход е начинът, по който БТК спазва ангажимента си към клиентите.
Договорът между двете компании е естествено продължение на близкото партньорство и успешното съвместно портфолио от предлагани продукти и услуги. Сделката ще доведе до удвояване на магазинната мрежа на БТК.
За екипа на 2be сделката предоставя уникална възможност да продължи да работи и да се развива в рамките на голяма, стабилна и модерна компания като БТК, споделя Станислава Арнаудова, изпълнителен директор на веригата.
БТК е водещ телекомуникационен оператор в България. Компанията предлага пълно телекомуникационно обслужване - фиксирана и мобилна телефония, високоскоростен интернет и пренос на данни. Тя предоставя на своите крайни потребители и корпоративни клиенти телекомуникационни услуги от един доставчик. Vivatel е търговското наименование на мобилната мрежа на БТК.
2be е търговското наименование на българската верига магазини за мобилни технологии и услуги с над 12-годишна история. Днес в 2be работят няколкостотин висококвалифицирани служители, а мрежата й включва 112 магазина в цялата страна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във