Банкеръ Daily

Новини

БСП вярва, че без тях правителство няма да има

Свиленски подчерта, че ако БСП не бъдат поканени  на преговори за нов кабинет, "през септември ще се наложи пак е се видим на избори“. 

Без БСП трудно ще се случи стабилно правителство. Тепърва ще се прави анализ на резултатите, които не са задоволителни. Партията е готова да подкрепи конкретни политики на новото правителство, макар и не безрезервно, коментира Георги Свиленски пред БНТ.

"Ще седнем да преговаряме. Безусловна подкрепа няма как да се дава и не трябва да се дава. Ако бъдем поканени ще поставим условия –преизчисляване на пенсии, здравна реформа, връщане на държавността. Това е първото, което трябва да направим", заяви Свиленски и добави, че липсата на реален дебат в предизборната кампания е поставила българския избирател в ситуация да не може да направи своя избор, тъй като няма информация за какво и как да гласува. Това според БСП е довело до ниска избирателна активност. 

Той подчерта, че ако БСП не бъдат поканени  на преговори за нов кабинет, "през септември ще се наложи пак е се видим на избори“. 

"Прекалено рано е за сериозни анализи, това, което можем да посочим сега, е ниската избирателна активност, която няма как да не ни притеснява. Трябва да се стигне до проблемите – защо е толкова ниска активността, защо българският избирател реши да накаже всички партии като не отиде да гласува. Дали защото 11-ти юли е време за почивка, или хората не искат да правят едно и също упражнение през два месеца по няколко пъти?“,  каза още Свиленски. 

Той коментира и вътрешнопартийни проблеми. „Много наши „другари“ не работеха за БСП нито в тази кампания, нито в предишната. От това да не говорим по медиите, за да не ставаме като тях, да не разказваме какво са правили – това премълчаване, което се случи последните 1-2 години, в крайна сметка дава резултат“.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във