Банкеръ Daily

Новини

БСП обсъжда вота на недоверие след приемането на бюджета

bdquo;Докато не мине бюджетът за следващата година, темата за вот на недоверие срещу кабинета не стои на дневен ред. Това заяви депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов по време на пресконференция на левицата. Така партията даде назад, след като в средата на месеца стана ясно, че ще подкрепи протестния вот на ДПС.


След като макрорамката за 2013 г. мине на второ четене в парламента, тогава с откровен разговор партиите могат да обсъдят нов вота на недоверие и дали той бъде да е за цялостната политика на кабинета bdquo;Борисов или по конкретна тема, уточни Стоилов.


Лидера на социалистите Сергей Станишев коментира нападките, отправени по-рано днес от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов за заменките на гори по време на управлението на Тройната коалиция. bdquo;Какво да коментирам земеделския министър, след като всичко е ясно с неговите далавери, категоричен бе Станишев. По думите му сегашното управление трябвало да защитава националния интерес в казуса със заменките, още повече че ГЕРБ вече четвърта година е на власт.


Станишев не пропусна да разкритикува премиера Бойко Борисов, че не е успял да защити интересите на България по време на преговори по бюджета на Европейския съюз за следващия програмен период 2004-2020 година.


По време на управлението на ГЕРБ преките чуждестранни инвестиции се сринаха шест пъти, затова и средствата от европейския съюз са много важни за икономическия растежldquo;, изтъкна лидерът на социалистите. Според него друга грешка на премира Борисов е, че не е иницирал дискусия по въпроса за парите, които страната ни трябва да получи след 2014 година. bdquo;Позицията на българското правителство е като просияldquo;, изтъкна още Сергей Станишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във