Банкеръ Daily

Новини

БСП към ГЕРБ: Не сте ни необходими, за да си вършим работата

БСП излезе с остра декларация за поведението на ГЕРБ. От парламентарната трибуна червената депутатка Корнелия Нинова коментира, че поведението им е деструктивно към българските институции и безотговорно към проблемите на хората. Поведението им е такова, каквото беше през последните четири години на тяхното управление, посочи социалистката.


След като вчера бившият вътрешен министър орева европейските столици срещу собствената си държава, днес бившият премиер Бойко Борисов се похвали от трибуната, че е победител на изборите и като един истински победител се изниза от залата, каза още от парламентарната трибуна червената депутатка.


По думите й ГЕРБ се опитват да докажат тезата на своя лидер от 41-то Народно събрание, че депутатите са безделници. Уважаеми депутати от ГЕРБ, къде сте, попита още Нинова.


Сигурно ви боли, колеги от ГЕРБ, защото свърши, свърши приемането на лобистки закони, на антиконституционни, свърши се с калинките във властта, коментира още червената депутатка.


Относно заплахата на Бойко Борисов, че пилците се броят наесен, Нинова поясни, че това е израз на безсилие и допълни, че не се страхуват от това.


Знаем, че мачкате държавни служители, за да правите подписки за касиране на изборите. Знаем, че ги принуждавате да ходят на протести. Спрете да тормозите хората. Това няма да даде резултат, защото няма да ни попречи да си свършим работата, за която сме изпратени в Народното събрание, подчерта още тя.


А тя е да помогнем на бедните, на безработните, на социално слабите, на майките, на учениците, на пенсионерите; да помогнем на българския бизнес, за да се гарантира икономически растеж, а в крайна сметка да гарантираме на България по-добро бъдеще. И тези, които сме тук и работим, ще постигнем това без участието на ГЕРБ. Не са ни необходими днес тук, декларира Нинова от парламентарната трибуна. Г-н Борисов, ние не издаваме присъди, изтъкна социалистката. Според нея вчера представителите на българския бизнес ви издадоха следната присъда - чрез приемане на лобистки закон ГЕРБ създадоха симбиоза между търговия с влияние и политически рекет.


Истинската присъда ви издаде народът на 12 май като ви осъди на изолация, да бъдете безмълвни наблюдатели от балконите на парламента, обяви още депутатката от БСП.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във