Банкеръ Weekly

Новини

БСП използва прокуратурата предизборно, твърдят от ГЕРБ

ГЕРБ никога до сега не си позволявал да разпъва политически чадър над никого, без значение от неговата политическа принадлежност. И при днешния случай с повдигнатото обвинение на Мирослав Найденов, от ГЕРБ заявяват, че обективната работата на всички правоохранителни, разследващи и правораздавателни органи в България е единственият легитимен и законов начин всеки български гражданин да докаже своята невинност и да защити името си. Това се посочва в изявление на партията, изпратено до медиите.


Според ГЕРБ налице е безпрецедентен политически натиск от страна на БСП върху редица институции в държавата. За всички е ясно, че от bdquo;Позитаноldquo; 20 се опитват да вкарат прокуратурата в предизборната битка. Използваме случая за пореден път да призовем всички партии да спрат да използват българските институции в предизборната надпревара. Очакваме обективно разследване, което да изясни всички обстоятелства около случая, поръчителите и виновните, се посочва още в становището на ГЕРБ.


От партията на Бойко Борисов очакват БСП да проявят същата активност и спрямо министрите от кабинета bdquo;Станишевldquo; ndash; Румен Овчаров, Емилия Масларова, Корнелия Нинова, Асен Гагаузов, Петър Мутафчиев, както и за проектите ldquo;Цанков камъкrdquo;, ldquo;Водното огледалоrdquo;, за bdquo;златнияldquo; ремонт на социалния център в Стара Загора и не на последно място за случая ldquo;Хохегерrdquo;.

Facebook logo
Бъдете с нас и във