Банкеръ Daily

Новини

БСП иска оставката на шефа на столичната транспортна комисия

Председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет Радослав Тошев да си подаде оставката заради необоснованото увеличение на цените в синята зона. За това призоваха на пресконференция съветниците от БСП.


Вече е налице хаос в системата, след като новите правила за паркиране в центъра на столицата са в сила само от четири дни, заяви зам.-председателят на групата на социалистите Калоян Паргов. bdquo;Вчера SMS системата се срина за около 30-40 минути, което говори за недобра организация и подготовка на Центъра за градска мобилностldquo;, изтъкна Паргов.


Дооправянето и корекции в нормативни документи на Столичната община се превърна в запазена марка на управлението на ГЕРБ, тъй като не един и два са случаите, в които мнозинството съветници се опитва да коригира или натъкми някакви нормативни документи. Така се случи и този път, добави още червеният общински съветник.


Той припомни, че на утрешното извънредно заседание на транспортната комисия в общината ще бъде разгледан докладът на БСП, който беше внесен на 23 август. bdquo;В него има три предложения, зад които ние заставаме. На първо място това е отмяна на настоящата наредба и цялостно преразглеждане и преосмисляне на нейната концепция. Второ ndash; в рамките на три месеца кметът Фандъкова да внесе нужните корекции и трето оставката на Радослав Тошев, който е инициатор на всички тези промениldquo;, посочи още Паргов.


Според него случващото се в столицата през последните месеци показва некомпетентността на управляващите. bdquo;Промените в наредбата за паркиране в центъра не целят да подобрят транспорта, а целят да решат финансовите проблеми на управляващите - признак на неумение да управляватrdquo;, заключи Калоян Паргов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във