Банкеръ Daily

Новини

БРИТИШ ЕЪРУЕЙС ОТЛИЧИ ЛЕТИЩЕ СОФИЯ С ПЛАТИНЕНА НАГРАДА

„Летище София” ЕАД получи от Бритиш Еъруейс платинена награда „Shorthaul Star” в категория „близки дестинации” за отлично качество на обслужване на пътниците на авиокомпанията през летния сезон на 2008 г., съобщиха от летището.
От 2001 г. до сега отдел „Обслужване на пътници” в дирекция „Наземно обслужване” на столичния аеропорт е удостоен с 8 златни, 1 сребърна и 3 бронзови награди за дейността си от Бритиш Еъруейс.
Платинената „Shorthaul Star” е признание за неизменно отличното ниво на услугата, която се състои от: регистрация на пътниците и техните багажи за заминаващ полет; проверка на пътните документи и недопускане на пътници без визи или с нередовни документи за самоличност; обслужване на пътници, регистрирани за полета чрез Интернет; претегляне и етикиране на багажа, събиране на такса за свръхбагаж; упътване на заминаващите пътници; отвеждане на пътниците до самолета; обработка на изгубени и повредени багажи на пристигащите пътници;
„Quality Count” е световна инициатива за награждаване на обслужващи агенти, които са постигнали отлични качествени показатели като пунктуалност, култура на обслужване, удовлетвореност на клиенти, резултати в обслужването на клиенти.
За най–ефективно функциониращи агенти на Бритиш Еъруейс през лято 2008 г. са определени работещите на летищата: Сао Паоло, Калгари, Мавриций, Калкута, Щутгарт, Варшава и Измир. Като най–успешно усъвършенстващи са посочени тези в: Сао Паоло, Найроби, Мадрас, Ентебе, Москва, Берлин, Варшава и Прищина. София и Балтимор получиха платинени награди и бяха определени като „звезди в мрежата за постоянни постижения” през последните три летни сезона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във