Банкеръ Daily

Новини

Британската полиция купува Hyundai

След близо двегодишни проучвания на пазара, Националната асоциация на управителите на полицейски автопаркове във Великобритания удостои корейския автомобилостроител Hyundai със статута на „предпочитан доставчик”.
Сключеният договор позволява на всички полицейски подразделения на Острова да закупуват автомобили и микробуси Hyundai, което се очаква да осигури на компанията продажби в размер на 7 800 коли годишно за работа извън Лондон и още на около 2 000 за нуждите на столичните правоохранители.
По време на проучването експерти са оценявали различните кандидати по показатели като цена на автомобила, стойност на текущата поддръжка, технически характеристики, качество и остатъчна стойност.
Очаква се полицията да прояни най-голям интерес към моделите i20, i30, ix35, Santa Fe и към микробуса iLoad. Няколко автомобила вече са „постъпили в редовете” на полицията за изпитания на различни места в страната, включително и в столичната дирекция, която е най-голямата във Великобритания.
Отличаващите се с ниски емисии варианти на i20 и i30 са естествения избор за градски патрулни автомобили, ix35 е изключително подходящ за малките полицейски управления в селските райони, докато новият Santa Fe с мощност 194 к.с. е достатъчно мощен и просторен, за да замени по-скъпите офроудъри, предпочитани по традиция от пътната полиция.
Както навсякъде в Европа, автомобилите Hyundai, закупени от британската полиция, ще бъдат защитени от гаранционната услуга Пет години тройна грижа, включваща пет години пълна гаранция без ограничение на пробега, пет години безплатна пътна помощ и пет години безплатни прегледи на техническото състояние.

Facebook logo
Бъдете с нас и във