Банкеръ Daily

Новини

Борисов твърди във Фейсбук, че предупредил за Южен поток

Още преди два месеца предупредих, че премиерът Пламен Орешарски и правителството ще объркат и проекта Южен поток. Така лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов коментираnbsp;nbsp;nbsp; чрез Фейсбук предупреждението на Европейската комисия, че страната ни ще търпи санкции, ако не предоговори условията, заложени в проекта.


Според директора на енергийните пазари към Европейската комисия Клаус Дитер Борхард, междуправителственото споразумение за bdquo;Южен потокrdquo;, подписано през 2008 година от Тройната коалиция, нарушава европейското право и ако не бъде предоговорено, ще последват санкции от ЕК, припомня още той.


По думите му в позицията на ЕК изрично се споменава България като държавата, която в нарушение на европейското законодателство направи bdquo;първа заваркаrdquo; на 31 ноември и това е направено въпреки изричното предупреждение от Брюксел на 18 ноември.


Тази първа копка, освен на европейското, противоречи и на българското законодателство, най-малкото защото няма избран изпълнител и надзор на обекта. И ако си спомняте, още преди два месеца предупредих, че Орешарски и това правителство ще объркат и този проект и ще го провалят, така както провалиха и bdquo;Беленеrdquo;, и всичко, до което са се докоснали. Със своите непрозрачни, лъжливи, манипулативни и популистки изказвания те само заблуждават, коментира още Борисов от социалните мрежи. Той упреква упревляващите, че са излъгали не само българските граждани, че ще проектът ще доведе до нови работни места и милиони печалба, но и руските си партньори, че изпълняват ангажиментите си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във