Банкеръ Daily

Новини

Борисов съветва моряците да си кажат за кокаина

Всеки да признава, да казва и да посочва, кой каквото знае за кокаина. С тези думи се обърна премиерът Бойко Борисов към близките на задържаните в Испания български моряци по време на среща с тях в Министерския съвет днес.


Екипажът на плаващия под български флаг кораб Св. Николай бе арестуван миналата седмица от испанската полиция, която откри в трюмовете над 3 тона кокаин.


До днешната среща с премиера се стигна, след като преди два дни близките на задържаните обявиха, че нямат никаква информация от страна на българските власти за ситуацията.


ldquo;Изпратил съм вътрешния министър в Испания за разговаря с тях по случаяrdquo;, обясни Борисов. Цветан Цветанов ще се срещне и с испанския си колега Хорхе Фернандес Диас. Посещението му ще продължи два дни на 23 и 24 август.


От половинчато изказване на премиера стана ясно, че залавянето на българи с кокаин изключително много го е ядосало. След срещата обаче близките не коментираха ситуацията. Имаме уверението на г-н Борисов, че държавата е съпричастна и ни съчувства в този случай, но ще изчакаме завръщането на министър Цветан Цветанов от Испания и тогава ще коментирамеrdquo;, каза Ивелина Атанасова, близка на капитана на кораба. Те са професионалисти, но за наркотрафиканти не стават, обясни друг роднина. Според Борисов обаче нищо не е пречело като са видели каква е ситуацията да сигнализират.


Пред премиера роднините казаха, че правят собствено паралелно разследване, но пред медиите отказаха повече коментари по темата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във