Банкеръ Daily

Новини

Борисов: Предишното правителство e виновно за слабото усвояване на парите за бизнеса

bdquo;За последните шест месеца ние сме усвоили повече от последните шест години и това са над 700 млн. лева за малкия и среден бизнесldquo;, заяви премиерът Бойко Борисов, след като раздаде договори на фирми, спечелили проекти по оперативна програма bdquo;Конкурентоспособност на стойност близо 26 млн. лева.


bdquo;Има фирми, получили 7 млн. лв., университети, вискотехнологични фирми. По един работник да назначат само след днешната среща, това са десетки работни места, добави той.


За забавянето на усвояването на парите по bdquo;Конкурентоспособност Борисов отново обвини предишното управление, както и предшественика на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев от собственото си правителство - Трайчо Трайков.


bdquo;Програмата първо буксуваше при предишното правителство, след това бившият министър Трайков имаше под 10% усвояване, въпреки че десетократно съм казвал тази програма да се раздвижи, заяви Борисов. Той не пропусна да похвали сегашния икономически министър Делян Добрев за добрите резултати, които е постигнал досега.


Добрев пък получи задача от страна на премиера да сложи в приемната на министерството си книга за похвали и оплаквания, каквато имал преди. bdquo;Пишете в книгата: bdquo;Доволен съм, bdquo;Не съм доволен, bdquo;Доволен съм ..., bdquo;Не съм доволен ..., bdquo;Не съм доволен от стая номер 6, канцелария номер 5 - за да мога като видя после книгата, да стимулираме тези от администрацията, които са ви помогнали и стотици милиони са дошли при вас, а там, където е имало някаква слабост, министърът съответно да може веднага да я отрегулира, така че да имаме взаимовръзка, призова Борисов представителите на бизнеса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във