Банкеръ Daily

Новини

Борисов недоволен от намалението на тока

За да запазят на всяка цена властта, БСП продължават да манипулират хората с жалки опити. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира във "Фейсбук" обявеното по-рано днес от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране намаление на цената на тока от 1 януари за битовите потребители и бизнеса.


"Това намаление не е продиктувано от експертите на регулатора, то е плод на политически натиск от страна на управляващите", каза още той. По думите му това изкуствено и популистко намаление, ще се върне върху всички нас като бумеранг.


"Енергетиката ще фалира и тогава да видим какво ще кажат т.нар. „експерт“ Орешарски и неговият пощальон Драгомир Стойнев. Кого ли ще обвинят тогава?", поиска да узнае лидерът на ГЕРБ. Той изтъкна, че управляващите не мисля за народа. Те са опасни и единствената им цел е да се задържат на власт, за да грабят и съсипват държавата.


"Затова искам да им напоня, че правителството на ГЕРБ завари дългове в енергетиката за 1.5 млрд. лева, похарчени най-безотговорно за гьола „Белене”, 1 млрд. лева за едва 80 мегавата за „Цанков камък”. Всичко това практически беше поставило енергетиката пред фалит", посочи още Борисов. Той не пропусна шанса да се похвали, че по време на управлението си ГЕРБ са успели да платят сметките на Тройната коалиция, както и да намалят кредитите за дружествата с 400 млн лева за 2012-а.


"А сега още с идването на БСП на власт, Българският енергиен холдинг изтегли 1 млрд. лева кредит, който се изпари в рамките на дни. Освен това им напомням, че те приеха 2008 г. най-скандалния закон за зелените енергии, с който обрекоха след това ГЕРБ да събира пасивите от този лобистки закон. Напомням им, че ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 на „Марица Изток” стартираха при Иван Костов, но нямаше да бъдат изградени, ако през 2007-а Румен Овчаров не беше заложил сметките за ток на всички български граждани в полза на инвеститорите", продължи с упреците си Борисов. По думите му партията му се е опитала да балансира остатъците от тези крайно безотговорни хора. "Ние подписахме две неща в енергетиката – намаляването на цената на газа с 22%, което никога не се е случвало в българската енергетиката и проучване в Черно море за собствени находища на газ", изтъква във "Фейсбук" лидерът на ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във