Банкеръ Daily

Новини

Борисов: Наред с метрото и българските филми имат много почитатели

Наред с метрото и магистралите българските филми имат много почитатели, а театрите ни са пълни. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на изцяло обновената камерна зала bdquo;Методи Андоновrdquo; на Сатиричния театър bdquo;Алеко Константиновrdquo; в столицата. bdquo;В археологията също вложихме много пари, което дава самочувствие на нацията и ще подпомогне и туризма. Предстои да започне и строителството на т. нар. bdquo;Българския Лувърldquo;, като се очаква той да се сдобие със собствено българско имеldquo;, продължи още Борисов


Проектът е на стойност 739 153 лева, а парите идват по оперативна програма bdquo;Регионално развитиеldquo;. Ремонтът отне три месеца и включва пълна подмяна и модернизация на осветителната система и подобряване на ефективността на електроакустиката.


Според Борисов на културата трябва да се обръща повече внимание и си пожела да има още много отдадани на професията си актьори, които да забавляват хората.


Министърът на културата Вежди Рашидов, който също присъстваше на откриването, благодари на премиера за отношението му към българското изкуство. bdquo;Освен тази зала в Сатерични театър, предстои да бъде открита и ремонтираната сграда на Филхармонията в Русе. bdquo;Чудя защо никой досега не е искал да разпределя правилно паритеrdquo;, заяви Рашидов. Той добави, че реформата се прави, за да са щастливи хората.


Министърът на културата представи и новият директор на Сатеричния театър в София - Калин Сърменов. Той обаче ще изпълнява длъжността временно, докато се проведе нов конкурс за шефското място. bdquo;Сърменов не ми е приятел, но разбира от мениджмънт, обичан е от колегите си и от публикатаldquo;, обоснова избора си Рашидов. Той му пожела bdquo;да вдигне високо летвата в управлението на театритеldquo;.


На откриването на новия сезон в театъра и ремонтираната камерна зала присъстваха и едни от изявените актьори, играли на сцената на Сатириата, сред които Стоянка Мутафова, Павел Попандов, Христо Мутафчиев и редица други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във