Банкеръ Weekly

Новини

Борисов излиза срещу Станишев и Костов в София

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще води листата на партията в 25-ти Многомандатен избирателен район в София и в Пловдив-град на предстоящите парламентарни избори. Така в столицата той ще се състезава с лидерите на БСП и ДСБ Сергей Станишев и Иван Костов, а в Пловдив ще се бори със социалиста Стефан Данаилов. Това стана ясно, след като от ГЕРБ решиха да съобщят кои са техните водачи на листите в цялата страна. Очаквано голяма част от тях се оглавяват от бивши министри и депутати от 41-овто Народно събрание.


Шефът на предизборния щаб и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов съобщи имената на 33-мата, които ще оглавят партийните листи. Той самият ще води две ndash; в Благоевград и във Велико Търново.


Бившият транспортен министър Ивайло Московски е начело в 23 МИР в София, а 24-ти е поверен на зам.-министъра на финансите Владислав Горанов. Той ще е начело и в София-област.nbsp;


Листите във Варна и Стара Загора ще бъдат поверение на досегашния регионален министър Лиляна Павлова. В Бургас пък за водач е избрана Ивелина Василева, която беше зам.-министър на околната среда. Бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев поема листата в Габрово, а социалният Тотю Младенов ndash; Враца.


Листата във Видин е поверена на бившия депутат Владимир Тошев, а Добрич ndash; на колегата му от 41-вия парламент Румен Иванов. Цвета Караянчева ще бъде първа в листата на ГЕРБ в Кърджали.


В Монтана начело е Искра Фидосова. Досегашният областен управител на Пазарджик Дончо Баксанов ще бъде и водач на листата в многомандатния район. В Перник водач ще бъде бившият икономически министър Делян Добрев. Той оглавява и листата в Хасково. Очаквано в Плевен начело е досегашният председател на парламента Цецка Цачева. В Разград ще бъде досегашният областен управител Валентин Василев.


В Кюстендил обсъжданията са били свързани с областния управител, но крайното решение е да води ексдепутатът Кирил Калфин, който е и областен ръководител на партията. Листата в Ловеч оглави Корнелия Маринова, в Русе - бившият депутат Пламен Нунев, в Силистра - Стефан Господинов. В Сливен ще води Десислава Танева, в Смолян - Даниела Дариткова. В Търговище начело е д-р Дарин Димитров, в Шумен е досегашният директор на областна дирекция на МВР Любомир Христов.


Листата в Ямбол пък е поверена на треньора по баскетбол Иван Чолаков, а областният управител Здравко Димитров ще води листата в Пловдив-област.


Цветан Цветанов подчерта, че за номинациите на местните структури са тези, които дават реална оценка за бъдещите кандидат-депутати.


bdquo;Ние не спускаме листите от централното ръководство, всички номинации, подкрепени от общинските структури сме ги обсъждалиldquo;, коментира Цветанов. Според него дори лидерът на ГЕРБ или някой виден партиен функционер не бивало да определят кой къде ще бъде.


Иначе водачите ще бъде представени на офиациална церемония на 7 април в зала bdquo;Арена Армеецldquo;. На събитието се очаква да дойдат и гости от ЕНП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във