Банкеръ Daily

Новини

Борисов: Имаше сценарий да ме арестуват и убият

Те са подготвили сценарий, който протестите осуетиха. Трябваше да бъда задържан и в ареста да ме убият. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на президенството пред журналисти, визирайки избора на Пеевски за шеф на ДАНС, който е трябвало да преведе в сила подготвените предварително планове в тази посока.


След като тези три партии признаха изборите, и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само г-н Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това, заяви още бившият премиер.


Затова Станишев каза, че назначението на Пеевски е нестандартно. Само този човек, с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не казват - кой го е предложил. Всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган. Чие име беше цитирано в официално писмо, на централа, за поръчка срещу мен. Това е нестандартно, каза още Борисов.


От това, което наблюдавам в страната, стигам до извода, че БСП, ДПС и Атака умишлено искат дападнат от власт, каза още Борисов. Познавам Доган, Станишев и Орешарски. Тези хора не са глупави. Те виждат, че не могата да се справят, каза ощи Борисов.


Той декларира, че няма да се върна в Консултативния съвет за национална сигурност. Не мога да гледам как вътрешният министър, шефът на ДАНС, се гърчат и слушат как Волен Сидеров разваля консултативния съвет, категоричен бе Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във