Банкеръ Daily

Новини

Борис Марков: В СДС разбираме политиката като дейност, която трябва да произвежда продукт полезен за обществото

Към настоящия момент, политическия живот се изчерпва в изясняване и уреждане на лични отношения. Това произвежда скандали, които ангажират общественото внимание и скрива липсата на идеи, както на отделни политици, така и на цели политически партии, заяви председателят на предизборния щаб на СДС Борис Марков след заседанието на Изпълнителния съвет на партията. Хитруването и способността йезуитски да се измъкваш от неудобни въпроси или реални проблеми е най-търсеното и ценено качество от политици, които искат да са „личности, но нямат ценности. Това поведение създава среда, наричана „политика, която предизвиква ненавист и омерзение в обществото, каза още Марков.
Това не може да продължава безкрайно. Ние в СДС разбираме политиката като дейност, която трябва да произвежда продукт полезен за обществото. Продукт, който има само една мерна единица и тя е качеството на живот, свободата на личността и усещането за щастие на всеки един човек. Политическите скандали няма да нахранят семействата ни, няма изучат децата ни, няма и да излекуват родителите ни. Те създават единствено среда, в която по-лесно хората да бъдат манипулирани, за да бъдат отново излъгани на предстоящите избори, категоричен бе Марков.
Националния щаб за избори на Съюза на демократичните сили ще извърши мониторинг на обещанията и последващите действия на политическите сили. Нека нашите действия и думи също бъдат анализирани. Защото най-важното в политиката са ценностите, устойчиво поведение и връзка между думи и дела, заяви още шефът на предизборния щаб на СДС Борис Марков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във