Банкеръ Daily

Новини

Бордът на УниКредит при оставаката на главния изпълнителен директор Алесандро Профумо

След 15 години, е време за промяна в лидерството на УниКредит. Това е решил бордът на директорите на групата и Алесандро Профумо, съобщиха от финансовата институция.
Профумо предложи оставката си като главен изпълнителен директор на УниКредит и тя беше приета. Членовете на Борда изразиха благодарност към Профумо за отличните резултати, които постигна по време на управлението си.
Бордът подчерта, че под лидерството на Алесандро Профумо банката се е развила от локален играч в една от водещите европейски банкови групи. Пазарната капитализация на УниКредит се увеличи за този период от 1.5 млрд. евро на близо 37 млрд. евро. Дори по време на финансовата криза, УниКредит остана печеливша всяко тримесечие. С тези резултати и с продължаващия в момента стратегически проект One 4C (сливане на банките от УниКредит Груп в Италия), са създадени условията за стабилно бъдеще и успех на групата.
До определянето на нов главен изпълнителен директор на УниКредит Груп, Бордът временно възложи отговорностите на главен изпълнителен директор на Председателя на групата Дитер Рампл. Той ще ръководи банката с подкрепата на заместник-главните изпълнителни директори на УниКредит Груп: Серджо Ермоти, Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране; Паоло Фиорентино, Глобално банково обслужване; Федерико Гицони, Банкови операции в Централна и Източна Европа; Роберто Никастро, Семейно банкиране и малки и средни предприятия.
Бордът възложи на Рампл да предложи в следващите седмици наследник на Алесандро Профумо.
Профумо благодари на Борда, акционерите и на всички колеги в Групата за дългосрочната им подкрепа по време на управлението му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във