Банкеръ Daily

Новини

Бомба избухна пред ресторант в Лозенец

Самоделна бомба избухна на входа на ресторант Кошарите в столичния квартал Лозенец, но няма пострадали, съобщиха от МВР. Тротиловият еквивалент на бомбата е около 200 грама. Била е поставена от външната стена на входа на ресторанта и е нанесла сериозни щети по заведението. Сигналът за взрива е подаден към 4.27 часа.


Заведението е собственост на бизнесмена Коко Динев, който доскоро финансираше и пловдивския футболен клуб Локомотив. Динев е известен любител на поп-фолка и познава много от певиците в бранша. Те често гостуват в заведението му.


Районът около ресторантът бе временно отцепен, като бе спряно движението по пътния участък свързващ бул Никола Вапцаров и ул Козяк.


Според кмета на столичния квартал Лозенец Любомир Дреков най-вероятно става дума за сплашване. Предполагаме, че става въпрос за лични отношения. За щастие жертви няма, което е най-важното в случая. Работата продължава и аз вярвам, че извършителите ще бъдат разкритиrdquo;, каза още Дреков.


Той допълни, че частни лица държат заведението, което по думите му до преди няколко години е било сред най-елитните в квартала.


Експертът по сигурността към Столична община Иван Бояджиев пък допълни, че най-вероятната причина са неуредени финансови взаимоотношения.


От взрива няма пострадали хора. Районът временно е отцепен.


Заради взрива временно е спряно движението по пътния участък, свързващ бул Никола Вапцаров и ул Козяк, съобщиха от Столична община. Движението ще бъде възстановено след приключване на работата на органите на реда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във