Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов:България има ясна позиция - системата на противоракетната отбрана да покрива цялата й територия

България има ясна позиция - системата на противоракетната отбрана (ПРО) да покрива цялата й територия. Това заяви пред Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда във Варна, министър-председателят Бойко Борисов. Според премиера, ракетният щит е гаранция срещу балистични ракети и други посегателства върху територията на държавите, върху които той се разпростира , посочи премиерът.В кои държави и какво оборудване ще се поставя зависи от техническите и стратегически решения на алианса, допълни още Борисов.
Предприетите от НАТО действия срещу Либия са закъснели с много години, заяви премиерът. България години бе разигравана от режима на Кадафи със задържането на медиците ни като заложници, измъчвани по безобразен начин, посочи премиерът. Той припомни, че страната ни участва с фрегатата Дръзки операцията на Алианса край бреговете на Либия и това е само стъпка към по-сериозен ангажимент. България ще се включи още другата седмица в работната контактната група за Либия.
Според Борисов Черноморският регион е изключително важен за НАТО. През него преминават много важни стратегически транспортни коридори. Той посочи,ч е три страни от региона са членки на НАТО, а другите три са партньори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във