Банкеръ Weekly

Новини

Бойко Борисов: Зелените са ни партньори, но трябва да има втори лифт на Банско

bdquo;В лицето на Зелените, ние винаги сме имали партньори. Независимо дали в определени моменти сме имали различни мнения по дадени въпроси, като цяло споделяме една и съща политика, и за зелените енергии и за архитектурното наследство, и за културния туризъм и за запазване на околната средаrdquo;. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се срещна с представители на bdquo;Зеленитеrdquo; преди заседанието на Министерски съвет днес. Той поясни, че че от няколко дни води разговаря с представители на Комитета за зелените алтернативи по редица актуални теми.


Въпреки това обаче премиерът посочи, че позицията му за строеж на втори кабинков лифт в Банско се разминава с тази на еколозите. bdquo;За Банско за втори лифт ще сме противници, защото съм убеден, че там трябва да сложим вториrdquo;, посочи Борисов. По темата за Белене обаче той срещна пълна подкрепа.


Категорично сме против сртоежа АЕЦ bdquo;Беленеrdquo;. Това заяви съпредседателят на bdquo;Зеленитеrdquo; Борислав Сандов в началото на правителственото заседание. Той поясни, че тяхната позици по темата съвпада с тази на кабинета за отказ от проекта. bdquo;Ние продължаваме да агитираме българските граждани да гласуват с bdquo;неrdquo; на този референдум, да спрат безумието bdquo;Беленеrdquo;, да не се плаща тази висока цена, този риск, който може да бъде пагубен за цялата ни, иначе малка, странаrdquo;, каза още Сандов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във