Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Засилваме ежедневния контрол, за да може магистрарла Тракия да бъде изградена в срок

Строг контрол по работата на АМ Тракия на всеки 20 дни обеща министър-председателят Бойко Борисов, който, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, направи инспекция на строящите се в момента Лотове 2, 3 и 4 от аутобана. Информацията е от пресцентъра на Министерския съвет.
Премиерът е отчел проблеми и забавянето в работата по трасето на Лот 4, където строежът по договор се извършва от 9 български фирми - Сдружение Тракия 4. Напредък, спрямо заложения график, беше отбелязан след проверката на Лот 3 при гръцката строителна компания Актор. Министър-председателят поздрави за отговорната работа и фирмата-изпълнител, която работи по Лот 2 - Трейс груп холд4.
Българите трябва да знаят, че ще имат магистрали и именно постоянният контрол ще бъде гаранция не само за спазване на сроковете на изпълнение, но и за качеството на изпълнение, подчерта премиерът Борисов. По думите му е от изключителна важност автомагистрала Тракия да бъде завършена в срок и при договорените условия. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е определил изграждането на магистралата като състезание, в което всеки от изпълнителите може да навакса изгубеното време, за да изпълни достойно поетите ангажименти по проекта.
Общата дължина на трасето на АМ Тракия от Стара Загора до Карнобат е 115.9 километра. Пред министър-председателя Борисов изпълнителите са се ангажирали магистралата да бъде готова до юли 2012 година.
Бойко Борисов е съобщил, че следващата стъпка е строителство на АМ Струма и АМ Хемус, за които целта на правителството е да осигури финансиране по ОП Транспорт.
По-рано през деня премиерът Борисов и министър Плевнелиев откриха официално и реконструирания тласкателен водопровод в Ямбол.
Съоръжението осигурява захранване с питейна вода на над 70% от населението на града. В изграждането му са вложени 10 млн. лв. от републиканския бюджет.
Бъдете сигурни, че ние познаваме вашите проблеми, приоритизираме ги и даваме всичко от себе си те да бъдат разрешени в най-кратък срок, заяви министър Плевнелиев при откриването на обекта.
Премиерът поздрави жителите на града по случай 140 години от създаването на община Ямбол и им пожела здраве и много успехи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във