Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов запозна премиера на Холандия с мерките, които предприемаме за влизане в Шенген

Мерките, които България провежда, за да изпълни изискванията за присъединяването на страната ни в Шенгенското пространство, представи премиерът Бойко Борисов пред министър-председателя на Холандия Марк Рюте по време на среща между двамата в Брюйксел.
„Българските граници са по-надеждни от границите на много държави-членки на ЕС и с приемането ни в Шенген те ще стават все по-сигурни”, гарантира пред Рюте Бойко Борисов.
От своя страна холандският премиер изрази разбиране за усилията, които правителството полага в процеса на изпълнение на ангажиментите на страната ни и за покриването на критериите за членството на България в Шенген. Марк Рюте благодари за информацията по този въпрос, получена лично от премиера Борисов, и подчерта, че ще продължава да следи процеса.
Министър-председателят проведе разговор и с президента на Франция Никола Саркози. Двамата обмениха мнения по теми, които засягат отношенията между двете страни. Премиерът Бойко Борисов прие поканата на Саркози за посещение във Франция в рамките на настоящата година.
Разговорите на българския министър-председател бяха проведени преди участието му в срещата на върха на ЕС в Брюксел. Форумът се провежда извънредно по повод последните събития в Либия и южното Средиземноморие. По време на заседанието ще бъде обсъдена политиката на ЕС в новите условия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във