Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов връчи ключовете на 42 нови пожарни

Общо 42 нови противопожарни автомобила за 7 млн. евро получиха огнеборците на професионалния си празник. Министър-председателят Бойко Борисов ги поздрави за професионализма, който проявяват ежедневно, и посочи, че новата техника значително ще подобри условията им на работа.


Специализираните автомобили са доставени по проект за модернизация на структурните звена на Национална служба bdquo;Пожарна безопасност и защита на населениетоrdquo; по Оперативна програма bdquo;Регионално развитиеrdquo;. Със спестените при проведената процедура средства ще бъдат купени още 10 пожарни, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.


След реализирането на проекта огнеборците от София и регионите на Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора ще могат по-бързо и адекватно да реагират при възникването на пожарен инцидент. На практика проектът ще има ефект върху работата на 34% от пожарникарите в страната.


По европейски програми се очаква да бъдат получени още 120 подобни пожарни, с които за последните две години те ще станат над 430, и 20 високопроходими автомобила, посочи Бойко Борисов.


На церемонията присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, ръководството на МВР и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във