Банкеръ Daily

Новини

Бойко Борисов: Вотът беше важен за нас, за да продължим реформите

Хората оцениха, че запазихме най-ниските данъци, дадохме много пари на земеделието, отделихме и повече за здравеопазването. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред БТВ Този вот беше важен за нас, за да довършим реформите. По думите му резултатите от изборите са знак, че правителството трябва да продължи да работи и то сериозно.


Що се отнася до упреците за провеждането на изборите, премиерът коментира, че при първи тур се е търсело спестяване от парите на данъкоплатеца, а на втори тур се е гласувало много бързо.


Вчера като видяхме парите за следващата година всички министри щяха да получат инфаркт, защото трябва да правим повече с по-малко пари, заяви Борисов. За министрите оттук нататък ще е по-тежко, но за хората ще е по-добре. Даваме с 50 милиона повече за образование, парите за здравеопазване са рекордни. По болниците заварихме огромни дългове, които поизчистихме, така че сега още повече ще се усетят парите, които ще имат, каза още премиерът.


Тойnbsp; похвали и общините, като заяви, че те се справят все по добре с проектите, затова държавата е отделила над половин милиард лева за кофинансиране.


На въпрос за втори мандат министър-председателят каза, че има намерение за още един, за да се довършат реформите. Трябва да се почне новият бюджетен период на ЕС, за да не се спрат проекти като магистрала bdquo;Тракияrdquo;, каза Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във